Sep 2, 2008

Gian mau menulis dalam bahasa sendiri.

Adui gia. Begini la bah puasa. Menyesal aku minum nescafe tadi malam. Sekarang ndak dapat tidur. Sudah la ada aktiviti ni nanti sama si Pam and Musa and probably Muna too.

Heran bin ajaib bah kenapa Abang ku yang tersayang ni ndak pandai call? Bikin kili pun ada.

Hidup ka masih tu? Mau berbuih sudah mulut aku cakap kalau ndak call, text ndak pun e-mail. Ndakkan pula tidur mati kan. Pandai juga bangun mau sungkai/sahur tu. Puasa ka tidak oh? <.<

Serba salah bah juga mau ditelefon, kalau telefon time dia sembahyang ndak ka kili tu. Mengacau lagi pula. At least kalau kau nampak miss call pandai2 la bah ko tengok online aku ada kah tidak lepas tu kasi message kan?

Ada kemudahan ndak mau diguna pula. Aku rasa macam aku ndak penting ni. =/

Baru-baru ni berdoa juga aku. Minta kalau betul la dia ni THE ONE kunun kasi panjang la bah jodoh kami sampai bila2 kan. Kalau ndak break up. Lagi bagus. No one buang masa ba pula.

Penat juga mau bercinta ni. Ndak pula aku tau macam ni. Ka aku ni sudah lama ndak bercinta aku lupa sudah how stressful it is.

Time Ramadhan ni macam2 bah aku rasa mau overhaul. Buang yang buruk ambil yang jernih, kalau terlampau buruk just buang ndak payah disimpan. Ganti ja baru. :P LOL

Kiasan ka lagi tu.....

Mengkali aku ni tripping pasal ndak cukup tidur, selera pun kurang, nangis pun selalu (ni pasal kesedaran pula tu bukan pasal dia) sampai segala2 pun penat bah. Ndak larat aku mau buat apa2 ni. Bukan pasal ndak tahan lapar, haus ka apa. Just blur bah aku apa yang mau dibuat.

Ni la bah jadi kalau rasa semberana ni. Sad juga, kan? balik2 aku pula yang call.

Biarla kalau dia betul sayang sama aku pandai la dia cari aku. Malas sudah aku mau melayan.

Hari tu aku tanya kalau dia free time harijadi dia kan. Apa konon dia bilang tu. "Eh. Aku ndak tau kalau hari tu aku free ka tidak." I'm like...Oi harijadi ko ko ndak tau ko free ka tidak (dalam hati aku: ka ko ndak mau celebrate sama aku) =/

Bantai la I don't want to wait that long to find out. Nanti aku cakap la sama dia bah kalau ko ndak tau ko free bagus kasi tau aku awal-awal so I know what to do with my time. Harijadi ko ko punya choice la ko mau buat dimana dan dengan siapa kan. Tapi kalau bukan sama aku aku tau la tu apa mau buat lepas tu.

Meluat aku.

I'll go lepak with people who think I am important enough and happy2kan diri.

2 comments:

Bubbly Sabrina said...

You are Sabahan??

cool, i love hearing when Sabah people talk among themselves.

i like d slang..

however, am not from Sabah. am from Johor. =)

~n0n0i~ said...

waa..

i miss the slang.. rindu ba

hehehe... and i love meeting sabahan...

sbb apa??

bole la kta ckp puas2 slang kta...

hmm.. di cni kalo ckp slang gini kan..mati la teda yg paham ni..

WHAT I LIVE BY

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness, that most frightens us. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won't feel insecure around you. We are all meant to shine as children do. It's not just in some of us; it is in everyone. And as we let our own lights shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.

~MARIANNE WILLIAMSON~